Hoe werkt het? 🤓

Laten we bij het begin beginnen, waarbij we uitgaan van een perfect scenario.

Bestel een aantal nep krasloten 📫

Om te beginnen is het natuurlijk nodig om één of meerdere nep krasloten te kopen. Dat kan je doen door op deze pagina er een aantal te bestellen. Wanneer je de kaarten op een werkdag hebt besteld voor 16:00, zullen we de nep krasloten dezelfde dag nog verzenden. Elke bestelling wordt volledig anoniem verzonden en op een juiste manier verpakt, zodat de krasloten maar zeer zelden beschadigd zullen raken. De verzend kosten en tijden verschillen per land en zijn op deze pagina terug te vinden.

Geef het 8-knaller foplot aan iemand 🎁

Wanneer je de foploten ontvangen hebt, is het tijd om deze aan iemand te geven. Het zou erg opvallen als je diegene het kraslot gewoon zo zou geven. Wacht daarom op het juiste moment, zoals een verjaardag, feestdag of een andere gelegenheid, waarbij het echt een gewoonte is om elkaar wat te gunnen. Ook is het verstandig om een aantal andere, echte krasloten mee te geven met het foplot. Onze kraskaarten zijn zo goed gemaakt dat de ontvanger nooit zal opmerken dat hij een nep kraslot in zijn handen heeft.

Laat de ontvanger het lot openkrassen 🤫

Op ons nep kraslot heeft de krasser maar liefs 8 kansen op grote prijzen tot wel 25.000 euro. Om het zo geloofwaardig mogelijk te houden hebben we een minder grote prijs op de kaart gezet, namelijk 10.000 euro. De ontvanger heeft 3x '10.000' nodig om te winnen. Natuurlijk hebben we de eerste 2 prijzen vermeld onder de blauwe (standaard) kras laag en de laatste prijs die nodig is om te winnen staat vermeld onder één van de twee extra rode vakken. Zo blijft de spanning hoog tot het allerlaatste moment.

Gewonnen! Dat is tenminste wat diegene denkt 🤑

En dan is het tijd voor een feestje! De ontvanger heeft namelijk maar liefs 10.000 euro gewonnen met de kraskaart die jij net gaf. Helemaal blij en enthousiast komt hij/zij jouw bedanken voor dit geweldige cadeau. Het is daarom ook belangrijk om erop te letten wie je een foplot geeft, niet iedereen kan zo’n geweldige grap als deze namelijk waarderen, en wanneer dat het geval is zal de één in een hoekje gaan zitten brullen en de ander vol agressief op je af komen stieren. Je bent dus gewaarschuwd!

Laat de ontvanger de achterkant lezen 👀

De ontvanger zal nu de achterkant gaan lezen om te kijken hoe hij/zij die grote prijs kan innen. In het begin lijkt alles nog in orde, maar uiteindelijk – iets wat bij de één wat langer duurt dan bij de ander – zal de realisatie komen dat hij/zij is gefopt. De laatste (toch wel erg duidelijke) regel is "Voor de winnaar die het nog steeds niet door heeft: u bent in de maling genomen. Waarschijnlijk hoort u nu iemand erg hard lachen. Maar geen nood, u heeft alsnog een mooie prijs gewonnen: het geluk en gelach van andere rondom u"

Ultiem grappig grapje geslaagd! 🤡

Begonnen met alleen een idee, uitgegroeid tot een echt hilarische grap. Jij bent een echte grappenmaker, dat is één ding wat zeker is. Als je de juiste persoon had uitgekozen om de nep krasloten aan te geven, en je hebt je gehouden aan de voorbereiding, is het wel zeker dat jij (en alle andere) echt hard hebt gelachen vandaag. Maak het ook nog even goed met de ontvanger (of niet), zodat jullie weer samen vriendjes zijn en door één deur kunnen. Een beetje toffe peer kan wel tegen een geintje en lacht net zo hard mee.

Het lot

Probeer het zelf 🏆

Kras zelf het nep kraslot open om precies te zien hoe het werkt!

Foplot achterkant
Slim werk

Wat tips van de meesters 🎓

Kom te weten wat jij het beste kan doen om echt een succes te maken van je grap.

Op de achterkant van de kaart staat natuurlijk vermeld dat het om een grap gaat. Het is daarom slim om de kaart aan de ontvanger te geven met de kras laag naar boven. Daar staat namelijk niet vermeld dat het om een grap gaat. Door de korte instructies aan de onderkant hoeft de ontvanger de achterkant ook niet te lezen voor bijvoorbeeld de speluitleg.

De kans dat de grap ook echt slaagt is natuurlijk zo groot mogelijk gemaakt met onder andere een professioneel ontwerp en bewerking van de kaarten. Alsnog zou het slim zijn om ons neplot mee te geven met een aantal echte loten. Wanneer je alleen het foplot zou geven, ligt namelijk alle aandacht op dat ene lot, iets wat de kans op slagen niet zal doen vergroten.

Wacht op een juiste gelegenheid, zoals een verjaardag. Wanneer je het foplot zomaar aan iemand zou geven, zal diegene zich misschien afvragen waarom hij/zij zomaar iets cadeau krijgt van jou, zonder dat daar een reden toe is. Het zou daarom slim zijn om te wachten op een feestdag, waarbij het een gewoonte is om elkaar iets te gunnen.

Bedenk je goed wie je het foplot geeft. Niet iedereen kan tegen een geintje. De meeste zullen er (achteraf) om moeten lachen en voelen zich hooguit voor de gek gehouden. Maar wanneer je een verkeerde uitkiest, zoals bijvoorbeeld iemand met grote schulden, kan het zijn dat diegene het echt niet grappig vindt. Hou hier alsjeblieft rekening mee.
disclaimer

Kies je slachtoffer verstandig 💔

Wij zijn niet aansprakelijk voor geleden schade aan personen en/of goederen als gevolg van deelname aan door ons georganiseerde activiteiten. Alle deelnemers moeten in staat zijn om de lichamelijke en geestelijke inspanningen van onze activiteiten aan te kunnen.